Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičínská kuželna viděla po 24 letech derby A vs. B

26. 9. 2011 | Muži A | 2. kolo |

V Jičíně proti sobě nastoupily po pětadvaceti sezónách (naposledy 86/87) v mistrovských utkáních k oddílovému derby B tým proti áčku SKK Jičín. Zajímavostí je, že jak nyní tak v derby před 24.lety nastoupil Vladimír Pavlata! Jaroslav Egrt byl tentokrát již jen v roli rozhodčího.Samotné utkání nabídlo pět naprosto vyrovnaných soubojů a jeden vynikající výkon, který největší měrou rozhodl o průběhu a zisku dvou bodů pro favorizovaný A tým.

Hned v úvodním duelu předvedl výborných 575 shozených kuželek Pavel Louda a získal klíčový náskok pro svůj tým v duelu s Jiřím Kapuciánem (523). Na vedlejších drahách měl překvapivě dlouho těsně navrch Vladimír Pavlata nad Jiřím Vejvarou, ale v koncovce nakonec podlehl 512-521 a A tým se tak ujal vedení 2:0.

V prostřední části to vypadalo, že se béčku podaří skóre srovnat. Po dlouhé herní přestávce nastoupil v základní sestavě za B tým Pavel Kříž a rozhodně si řekl výrazně o místo v základu, když nejlepším výkonem na straně svého celku 545 bodů si připsal výhru nad Josefem Vejvarou 532. Na vedlejších drahách Slávek Vik zvládl lépe koncovku duelu s Agatonem Plaňaským 519-505 a A tým tak stále držel rozdíl dvou bodů ve skóre 3:1.

Závěrečná čtveřice předvedla poměrně vlažný vstup do zápasu a nebylo příliš na co koukat. První se zvedli hráči B týmu a postupně začali stahovat rozdíl mezi oběma celky. V jeden moment již na ukazateli skóre svítil rozdíl pouhých 14ti kuželek! Koncovku si však favorit pohlídal a nakonec dokázal zvýraznit skóre až na konečných 7:1. Lukáš Vik si připsal výhru proti Agatonu Plaňanskému ml. 519-507 a Jaroslav Soukup zdolal Vladimíra Řeháka 512-500.

Derby tak přineslo stejně jak před čtvrt stoletím výhru favorita, zaplněné hlediště a parádní atmosféru. Všechny výkony nad pět set bodů jsou zase příslibem vyrovnané formy do dalších bojů.
A tým v sobotu od 13:30 hostí v domácím prostředí severočeský SKK Bohušovice a v utkání proti soupeři, kterému se vstup do sezóny vůbec nevydařil bude vysokým favoritem. Naopak B tým v Ústí nad Labem, které neztratilo zatím ani bod může jen překvapit.