Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína válí doma i venku

4. 10. 2011 | Muži A | 3. kolo |

Třetí kuželkářská liga mužů pokračovala 3. kolem, ve kterém hráči SKK Jičín A uhájili bez problémů svou neporazitelnost proti nečekaně slabým Bohušovicím. A tým Jičína opět atakoval rekord kuželny. O další velké překvapení se postaral B tým Jičína. Po vítězství v Červeném Kostelci dokázal vyhrát i své druhé venkovní utkání, tentokrát z Ústí nad Labem.

Excelentní úvod A týmu předvedli bratři Vejvarové, kteří již po 13 hodech získali náskok 70ti kuželek! Josef se přiblížil na první šedesátce těsně k magické hranici 300 bodů, Jirka jí dokonce překonal! Ve skvělém výkonu pokračoval i nadále a atakoval svůj vlastní rekord kuželny. Nakonec se mu počítadlo zastavilo na parádní hodnotě 592 shozených kuželek, Josef Vejvara přidal 553. Výborně vyšel Jičínu i střed utkání kdy Jiří Drábek ml. zvítězil 547-518 a Pavel Louda 540-492, čímž zvýšili již na 4:0. Závěrečná dvojice Jičína již v sobě nenašla tolik motivace a za svými spoluhráči trochu zaostala. Na hosty to však přesvědčivě stačilo a tak Jičín nadělil Bohušovicím „kanára“ 8:0.

O další velké překvapení se postaral B tým Jičína. Zpočátku tomu nic nenasvědčovalo, domácí Ústí nad Labem pro sebe získalo obě úvodní dráhy a i po šedesáti hodech vedlo. Poté však gradoval výkon jičínské zahajovací dvojice Vladimír Pavlata 542-506 a Agaton Plaňanský st. 547-542, která dokázala strhnou výhry a tím pádem vedení 2:0 na svou stranu! Prostřední část utkání byla jako na houpačce. První dráhy vyhrávají hráči Jičína, druhé domácí, třetí opět kuželkáři Jičín. Pavel Kříž nakonec prohrává 503-551, ale Jaroslav Kříž vítězí 522-495, a tak Jičín drží stále vedení 3:1 a těsný náskok dvaceti kuželek. Závěr nabízí strhující drama. První, trochu nervózní dráhy přinášejí Jičínu výhru o kuželku a remízu. Dramatická bitva pokračuje i nadále. Nejlepší domácí hráč Vrbata se dle předpokladů začíná rozehrávat a postupně dostává domácí před poslední třicítkou do vedení o 6 kuželek. To však má Jičín již jistou minimálně remízu, neboť Kapucián vyhrává těsně i třetí dráhu a tím zajišťuje čtvrtý bod pro Jičín. Po závěrečných plných stále těsně vedou domácí. Jičínská dvojice Řehák (516) – Kapucián (524) však předvádí skvělou závěrečnou dorážku, oba přes padesát, a to rozhoduje o konečné výhře 5:3. Jičín vítězí rozdílem dvanácti kuželek a ukončuje dosavadní neporazitelnost Ústí nad Labem, čímž skvěle pomáhá A týmu, který se usídlil v čele tabulky.

B tým se utká v sobotu od 10 hodin na kuželně v Lipách s odvěkým rivalem z Trutnova, áčko změří v liberecké Tipsport Aréně síly s Lokomotivou.