Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína rozesmutněli Liberec

30. 11. 2011 | Muži A | 10. kolo |

Třetí kuželkářská liga mužů pokračovala 10.kolem. Výborně zvládli své zápasy hráči obou celků SKK Jičín. Zatímco Jičín A doma porazil Liberecké Dynamo, B tým vykradl Lokomotivu na její půdě.

A tým se po výhře nad Dynamem Liberec 6:2, společně s Červeným Kostelcem vzdaluje svým soupeřům z horní poloviny tabulky. Jičínu vyšel skvěle úvod a to opět zásluhou Jiřího Vejvary, který na svůj osobní rekord z minulého týdne navázal doma dalším parádním výkonem a 571 shozenými kuželkami. Na 2:0 zvýšil Pavel Louda výhrou 548-517. Hosté však nesložili zbraně a manko více jak sedmdesáti kuželek v první polovině závěrečných duelů, kde se nedařilo Jiřímu Drábkovi, snížili na pouhých 13 kuželek! Jičínu ale skvěle vyšlo střídání, Slávek Vik se chytil a předváděl velice jistý výkon. Vítečně se nakonec rozehrál také Jaroslav Soukup, kterému se počítadlo zastavilo až na hodnotě 570 bodů. Jičín tedy nakonec vítězí přesvědčivě 6:02 o 84 kuželek.

Důležitý záchranářský souboj čekal B tým SKK Jičín naopak v Libercké Tipsport Aréně. A byla to bitva od začátku do samého konce. Po prvních soubojích figuroval na tabuli vyrovnaný stav 1:1, když bod pro Jičín vybojoval 559-543 po dalším vydařeném podzimním výkonu dorostenec Agaton Plaňaský. Liberec měl k dobru minimální náskok sedmi kuželek. V prostřední části zápasu se skóre posunulo na 2:2 a Jičín se dostal do vedení o 17 kuželek, když bod a mírný náskok vybojoval Jiří Kapucián 553-517 proti Kvapoilovi a Vladimír Pavlata 549 zdatně konkuroval nejlepšímu domácímu hráči Václavu Vlkovi 561.

Závěrečné souboje zahájila Lokomotiva náporem a rázem otočila stav celkově shozených kuželek téměř o třicet na svou stranu! Poté se však chytil Vladimír Řehák, využil zaváhání Zajace a Jičín šel opět do vedení. Jarda Kříž přestože se herně trápil dokázal vyhrát všechny tři úvodní dráhy a tím získal Jičínu třetí bod. Na poslední dráze jičínskému duu stačilo uhájit náskok 29 kuželek a to se k velké radosti hráčů SKK Jičín podařilo. Jičín B vítězí nad Lokomotivou 6:2 o 12 „dřev“ a připisuje si čtvrtou venkovní výhru podzimu! Podzim zakončí doma od 10 hodin proti Neratovicím, A tým se představí ve velice důležitém zápase v Ml.Boleslavi.