Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výborně rozehrané utkání ztratili kuželkáři SKK Jičín v koncovce

18. 9. 2012 | Muži A | 1. kolo |

Po ročním působení ve třetí lize, se A tým mužů Sportovního kuželkářského klubu Jičín vrací do druhé nejvyšší soutěže. Jednoznačným a jediným cílem je její záchrana. Rozhodně to nebude jednoduché, neboť kvalita soutěže v posledních letech výrazně stoupla. Hned v úvodním kole docílilo pět týmů výkonů nad historickým maximem sestavy SKK Jičín! Kostra týmu zůstává stejná, z B týmu přichází nadějný dorostenec Agaton Plaňanský ml., ten nahrazuje Pavla Loudu, který se vzhledem k pracovnímu vytížení zapojí do třetí ligy s B týmem.

Utkání úvodního kola na Česko-Rakouských hranicích v Českých Velenicích se od samého úvodu vyvíjelo překvapivě lépe pro hosty z Jičína! Josef Vejvara v úvodním duelu využil slabšího výkonu Zdeňka Dvořáka st. K výhře 548-514 a získal nadějný náskok v poražených kuželkách. Škoda smolné prohry Jiřího Drábka 556-568.

Obdobný průběh měla prostřední část zápasu. Lukáš Vik sice těsně 531-543 podlehl Černuškovi, ale Jiří Vejvara jednoznačně přehrál Ladislava Chmela 571-541 a Jičín tak za stavu 2:2 vedl o více jak čtyřicet kuželek!

Také úvodní dráha závěrečných duelů nenaznačovala výrazný obrat v průběhu střetnutí, bohužel od té druhé se přestalo absolutně dařit Jaroslavu Soukupovi, ztrácet začal i Slávek Vik proti výborně hrajícímu Zdeňku Dvořákovi ml. Náskok Jičína se rychle rozplynul, nepomohlo ani střídání Soukupa Plaňanským za velice těžké situace třicet hodů před koncem utkání. Bohužel pro hosty se domácím podařil dokonalý obrat po výhrách Dvořáka 570-527 nad Slávou Vikem a Zbyňka Dvořáka 505-483 nad dvojicí Soukup-Plaňanský. České Velenice tak vítězí 6:2 o 25 kuželek.

Jičín s pokusí získat první druholigové body v sobotu od 13:30 na kuželně V Lipách proti Sokolu Duchcov. Přijďte fandit.