Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B pokračují ve vítězném tažení

16. 10. 2012 | Muži B | 4. kolo |

Jičín B po dvou jasných domácích výhrách odjížděl k prvnímu venkovnímu utkání do Náchoda, kde se utkal s rezervou mistra ČR. Očekávala se vyrovnaná bitva dvou tradičních rivalů, Jičín se navíc musel obejít bez dvou hráčů základní sestavy Vladimíra Řeháka a Pavla Kříže.

Výrazně tak musel pomoci C tým Jičína, který k utkání za béčko uvolnil jak Jan Bínu tak Jiřího Brumlicha. A hned v úvodní dvojici dostal příležitost poprvé od začátku v ligovém utkání mužů nadějný dorostenec Jan Bína a předvedl se ve vítečné formě. Proti Tomáši Majerovi s výjimkou druhé třicítky předvedl tři excelentní dráhy a vylepšeným osobním rekordem na 582 bodů získal první bod pro Jičín výhrou o 9 kuželek v souboji prvoligových parametrů. Skvělý úvod Jičína B potvrdil také Pavel Louda, který zahrál své maximum na zdejší kuželně a výraznou výhrou 568-536 získal pro Jičín nejen vedení 2:0, ale i nadějný náskok v poražených kuželkách.

V prostřední části si dokázal vylepšit své osobní maximum také Agaton Plaňanský 558-523 v souboji proti Hornovi a když Jiří Kapucián otočil svůj duel s Milošem Voleským v koncovce také na svou stranu v poměru 530-513, znamenalo to skóre 4:0 pro hosty při jednoznačném vedení o 93 kuželek! V koncovce získal čestný úspěch domácích Adamů výhrou 525-516 nad Pavlatou, ale na konečných 7:1 pro Jičín zvýšil Jaroslav Kříž výhrou 534-487.

Jičín se tak po výborném týmovém výkonu 3288 shozených kuželek a třetí výhře v řadě posunul na čelo třetiligové tabulky, což je velice milým překvapením na úvod podzimu a prolomením historického maxima. K čelní pozici pomohla družstvu SKK Jičín B také výhra Kosmonos o jedinou kuželku nad doposud neporaženým Červeným Kostelcem v dopoledním utkání na náchodské čtyřdráze. Jičín však oba největší aspiranty postupu v Náchodě předčil o téměř padesát kuželek! V sobotu se tak hráči rezervy SKK Jičín představí od 10 hodin netradičně v roli favorita proti TJ Neratovice – přijďte fandit.