Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Drtivý úvod Loudy s Pavlatou přinesl páté vítězství kuželkářů SKK Jičín B

1. 11. 2012 | Muži B | 2. kolo – dohrávka |

Ligové kuželkářské soutěže měli o tomto víkendu volno, pouze letošní ročník třetí kuželkářské ligy mužů pokračoval dohrávkou 2.kola mezi Plastonem Šluknov a vedoucím týmem tabulky SKK Jičín B. Jičín B nastoupil již s Vladimírem Řehákem, stále však bez Pavla Kříže a navíc bez náhradníka na střídačce, neboť Jiřího Brumlicha nepustily zdravotní potíže těsně před odjezdem.

Jičín povzbuzen vítěznou čtyř zápasovou sérií a především dobrými výkony chtěl bodově uspět i tentokrát. Na málo padavé kuželně v České Lípě sváděli oba celky vždy vyrovnané zápasy. Úvod však byl tentokráte naprosto jednoznačně v režii hostů! O doslova drtivý úvod se postarali výbornými výkony Pavel Louda 551 s Vladimírem Palatou 531, kteří získali vedení 2:0 a téměř sto kuželek!

V prostřední části duo Jiří Kapucián a Agaton Plaňanský přidalo na úvodních drahách další kuželky navrch a utkání směřovalo k nečekaně jednoznačnému rozuzlení. Opak však byl pravdou. Hosté polevili a domácí toho dokonale využili ke srovnání skóre na 2:2 po výhrách 498-479 a 524-509. Jičín přesto držel výrazné vedení o 64 kuželek, a tak k vítězství v podstatě stačilo vyhrát jeden ze dvou závěrečných duelů. Domácí však rozhodně nesložili zbraně a v polovině závěrečných soubojů Sklenář-Řehák a Rubanický-Kříž, drželi v obou případech rozdíl do dvou kuželek a tím pádem i velkou naději vybojovat ještě remízu. Na třetích drahách rozhodly hodové devítky v dorážce o mírném vedení domácího Rubanického a v druhém souboji jičínského Řeháka. Jaroslav Kříž již na poslední dráze proti nejlepšímu domácímu hráči Rubanickému nenašel sil ke zvratu a tak k výhře Jičína musel rozhodující bod získat Vladimír Řehák, hrající po několikatýdenní přestávce.

Do závěrečné třicítky vstoupil s vedením o 13 kuželek, které se snížilo před závěrečnou dorážkou na 10 kuželek. Nakonec rozhodovaly až poslední hody obou borců. Na ten Řehákův musel šluknovský Sklenář reagovat osmičkou. Padlo šest a popáté v řadě si tak mohli hráči SKK Jičín B vychutnat své vítězné kolečko. Tentokráte po výhře 5:3 o 30 kuželek, kterou si družstvo upevnilo vedoucí pozici v soutěži. Tu bude hájit 3.listopadu, kdy jej čeká od 10 hodin ve Vrchlabí souboj se Spartakem Rokytnice a Jičín rozhodně není v aktuální formě bez šancí na bodový zisk.