Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky v utkání plném zvratů udolaly Neratovice

7. 11. 2012 | Ženy A | 6. kolo |

Ve velice důležitém, momentálně záchranářském, duelu se na kuželně SKK Jičín představil nevyzpytatelný celek TJ Neratovice. A bylo to drama od prvních do posledních hodů.

Jičín vstoupil do zápasu šťastněji, když z obou velice vyrovnaných duelů dokázal získat body a vedení 2:0. Martina Hrdinová však musela k výhře o 9 kuželek nad Petrou Jechovou předvést nejlepší výkon utkání 554 shozených kuželek. Marie Kolářová si vypracovala postupně velice nadějný náskok, z něj však na poslední dráze 19 kuželek ztratila a bod uhájila nakonec o pouhých šest kolků. Jičín tak vedl o pouhých 15 kuželek.

To se však výrazně změnilo po prostřední části, kdy slabších výkonů Vikové 509 a Nožičkové 485 dokonale využily Holubová 551 s Vystrčilovou a Neratovice rázem zcela otočily vývoj. Za stavu 2:2 vstupovaly do závěrečné třetiny utkání s náskokem 44 kuželek.

S těžkou situací se však v koncovce výborně vypořádaly Lenka Hrdinová 546 a Nela Pristandová 527. Naopak soupeřky hrály podprůměrně a tak již po první třicítce Jičín snížil manko na 29 kuželek a po té druhé již vedl o 7 kuželek. Drama to však bylo až do samého závěru. Před závěrečnou drahou byl rozdíl stále pouhých 16 kuželek a po závěrečných plných se hráčky Neratovic opět přiblížily na pouhé 3 kuželky! V závěrečné dorážce však měly pevnější nervy domácí kuželkářky, které se tak mohly radovat ze své druhé letošní výhry, tentokráte v poměru 6:2 o 27 kuželek.

K hodně důležitému utkání cestují hráčky SKK Jičín v sobotu do Zábřeha, kterému se letos vůbec nedaří a velice překvapivě se ocitl na sestupových příčkách.