Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B mistry podzimu!

30. 12. 2012 | Muži B | 11, kolo |

Jelikož Ústí nad Labem dopoledne podlehlo v Liberecké Tipsport aréně, věděli aktéři utkání KK Kosmonosy - SKK Jičín B, že hrají v přímém souboji o korunu podzimního mistra 3.ligy! Hostující tým potvrdil, že se mu na šestidráze v Kosmonosích opravdu daří. Přestože zde v posledních dvou letech nikdy proti domácím (i Neratovicím) nenastupoval v roli favorita, pouze jedenkrát podlehl a tuto bilanci si po strhujícím boji uhájil i nyní.

Domácí však začali lépe, když Řípa předvedl výborných 570 proti Pavlu Loudovi 536 a připravil mu tak teprve druhou porážku z jedenácti podzimních duelů. Na 1:1 však vyrovnal Vladimír Pavlata výhrou 555-538 na Novákem. Obdobný průběh měla prostřední část, kdy Jičínský Jaroslav Kříž sice podlehl 522-543 Bajtalonovi, ale Pavel Kříž po velmi dobrém výkonu potvrdil rostoucí formu výhrou 557-511 a Jičín se tak za stavu 2:2 dostal do těsného vedení o 6 kuželek!

Do strhující koncovky nastupoval za domácí nejlepší hráč soutěže dle průměru Luboš Beneš proti Romanu Burešovi a Jaroslav Doškář proti Vladimíru Řehákovi. Jičín zahájil náporem a po úvodní dráze závěrečných duelů šel do vedení o 24 kuželek! Drama pokračovalo nadále. Během další třicítky domácí o kuželku snížili rozdíl na 23. Jičínští hráči drželi domácí stále pod tlakem a nedovolili jim již nabrat sil na případný zvrat. Vyrovnanou hrou dovedli oba kuželkáři SKK Jičín své duely do vítězného konce. Řehák zdolal 536-517 Doškáře a Roman Bureš vypomáhající z C týmu Jičína při svém letošním třetím startu za B tým v pravou chvíli zabral a připsal si první bod právě proti nejlepšímu hráči letošní podzimní části 3.ligy! Jičín tak zvítězil po nejlepším letošním výkonu na kuželně Kosmonos nad domácími o 36 kuželek 6:2 3249-3213! Základní body úspěchu v tomto utkání jsou pro družstvo Jičína B charakteristické i pro celou vynikající podzimní část, do které, jako vžd,y vstupoval celek s cílem záchrany. Vyrovnané výkony jednotlivých hráčů, bojovnost a obrovská podpora C týmu, jejichž hráči mají aktuálně také vynikající formu a dokázali ji prodat i při ligových soubojích.

Jarní část ligových soutěží zahajuje již v sobotu 12.ledna a B tým mužů čeká ve Vrchlabí duel s Trutnovem.