Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína měli Rokycany na lopatkách, ale opět selhali v koncovce

30. 12. 2012 | Muži A | 11. kolo |

Podzim uzavřeli kuželkáři SKK Jičín v domácím prostředí proti největšímu aspirantu na postup SKK Rokycany. Hosté se představili v Jičíně s několika současnými i bývalými reprezentanty v sestavě!

Na úvod nasadili hosté nejlepšího hráče 2.ligy Pavla Honsu proti Jiřímu Drábkovi a přes urputný odpor jičínského hráče uspěl Honsa 580-558. Na vedlejších drahách však Jiří Vejvara v nejlepším výkonu utkání po vynikající soustředěné hře dokázal o 10 kuželek porazit dorosteneckého reprezentanta Michala Pytlíka 590-580 a bylo vyrovnáno na 1:1 a Jičín ztrácel na favorita pouhých 12 kuželek.

To domácí borce povzbudilo a vědomi si, že v prostřední části je šance uspět se hned od začátku opřeli do svých soupeřů Lukáš Vik a Josef Vejvara. Vyrovnanou hrou dokázali hráči SKK dovést oba duely k výhrám a to 558-543 v podání Lukáše Vika a 566-498 Josefa Vejvary! Rázem tak na výsledkové tabuli svítil nečekaný stav 3:1 a vedení Jičína o 71 kuželek. Úvodní čtveřice tak vynikajícími výkony – všichni 558 a více – tak vytvořila skvělou výchozí pozici do koncovky pro Slávka Vika a Jaroslava Soukupa. Jičín měl dokonce skvělou výchozí pozici k překonání rekordu kuželny.

Bohužel přestože hosté Špelina 566 s Fürstem 539 nezahráli zdaleka výkony které se od nich očekávali, domácí duo tentokráte naprosto selhalo, M.Vik shodil 512 a J.Soukup pouhých 508 kuželek a doslova tak darovalo o 14 kuželek konečné vítězství 5:3 hostím. Jičín se tak jako staronový účastník druhé nejvyšší soutěže po úvodu z říše snů a pěti výhrách v úvodních šesti zápasech propadl z vedoucí příčky na sedmou, když touto nevydařenou koncovkou završil pět porážek v řadě. Velká škoda dvojnásob, protože prakticky ve všech těchto utkáních byl Jičín svým sokům naprosto vyrovnaným soupeřem, ale neustál klíčové momenty vyrovnaných zápasů. Přesto lze podzimní část hodnotit jako úspěšnou tým má stále náskok 6 bodů na pásmo sestupu a výkony naznačují, že prolomit smolnou sérii se podaří co nejdříve. Ideálně již 5.ledna v předehrávce 12.kola v domácím prostředí proti Českým Velenicím. Vynikající individuální statistiky v úspěšnosti vyhraných soubojů mají po podzimu Josef a Jiří Vejvarovi, kterým patří skvělé 3. a 4. místo v tomto hodnocení s úspěšností 91% resp. 86%! Nejlepším hráčem Jičína dle průměru je Jiří Vejvara (562,4) na 24.příčce 2.ligy