Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Prvoligové východočeské derby bez vítěze

28. 2. 2013 | Ženy A | 16. kolo |

Jičínské družstvo nastoupilo v domácím prostředí k prestižnímu východočeskému derby s SKK Náchod a úvod zápasu se mu proti pouze průměrně hrajícím soupeřkám vydařil.

Zásluhou výher Martiny Hrdinové 537-509 a Petry Abelové 514-500 se Jičín ujal s náskokem 42 kuželek vedení 2:0. Prostřední část však nabídla naprosto jiný obrázek. Trápící se domácí Danu Vikovou a Michaelu Nožičkovou, na druhé straně výborně hrající Danu Adamů s Michaelou Moravcovou. Během šedesáti hodů dokázal Náchod otočit na 42 kuželek ve svůj prospěch a vynikajícími posledními drahami 165 bodů Adamů a 148 v podání Moravcové, zvýšilo hostující družstvo svůj náskok na hrozivých 103 kuželek! Adamů deklasovala Vikovou, střídanou Pristandovou 576-492 a Moravcová Nožičkovou 559-498. Za stavu 2:2 tak byl rázem hodně na koni soupeř, který měl v tento okamžik výrazně blíže vítězství.

V nelehké situaci nastupovaly v dresu Jičína do koncovky Lenka Hrdinová proti přední hráčce nejvyšší soutěže Anetě Cvejnové a Marie Kolářová proti čerstvě úřadující mistryni Královehradeckého kraje Michaele Kučerové, která zdejší dráhy zná velmi dobře. Jičínské duo však zvládlo závěr nad očekávání. Marie Kolářová využila zaváhání Kučerové na úvodní dráze, což jí uklidnilo a přispělo k důležitým výhrám ve vyrovnaných koncovkách na dalších dvou drahách o 3 a 4 kuželky. Po třech drahách tak bylo rozhodnuto o třetím bodu pro Jičín. Na těch vedlejších sváděly krásnou kuželkářskou bitvu L.Hrdinová a Cvejnová. Domácí hráčka dokázala zvítězit v prvních třicítkách 145-137 a 142-127, při třetí však ani 144 nestačilo na rozhodující třetí bod, který by znamenal pro Jičín jistotu nerozhodného výsledku. Cvejnová byla o 2 kuželky lepší. Bojovalo se tak až do samého konce. Na poslední dráze stáhla dalších 6 kuželek z náskoku Hrdinové Cvejnová výbornou hrou v plných (95). Před dorážkou tak zůstal náskok kuželkářky SKK Jičín 13 kolků a v nervy drásající koncovce se dále snižoval. Cvejnová předvedla svou nejlepší dráhu 147, ale ani to jí nakonec nestačilo aby stvrdila výhru svého celku. Lenka Hrdinová po nejlepším výkonu z domácího celku uhájila o 4 kuželky vítězství 563-559. Jičín tak zachránil remízu 4:4, když v utkání dokázal zvítězit ve čtyřech soubojích, hosté jen ve dvou, ale další dva body získali za vyšší počet celkově shozených kuželek. Těch po velmi kvalitním výkonu porazili celkem 3208, tedy o 84 více jak domácí. Utkání tak potvrdilo všechny parametry derby a zaplněná jičínská kuželny viděla jak drama se vším všudy, tak velmi hodnotné prvoligové výkony. Náchod tak při zaváhání Přerova stále může pomýšlet na bronzové medaile, Jičín se pokusí posunout ve vyrovnaném středu tabulky výše bodovým ziskem v příštím utkání, kdy v sobotu zajíždí na půdu posledního celku soutěže TJ Neratovice.