Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářský dorost Jičína si zahraje o titul Mistra ČR!

4. 4. 2013 | Dorostenci | 1. KLD - semifinále |

Dvacet nejlepších celků první dorostenecké ligy postoupilo do semifinálové fáze soutěže. Mezi nimi také SKK Jičín. Byly vytvořeny dvě desetičlenné skupiny, v rámci které se celky utkaly ve dvou turnajích.

Dle umístění v základní části si přinášeli 0 až 3 bonusové body. Jičín vstupoval do bojů s jedním bodem. Největšími favority byly vítězové základních skupin Hazlov a Dačice se vstupem tří bodů a navíc domácím prostředí v jednom ze dvou semifinálových turnajů. Do finále si měl proklestit cestu jen nejlepší kvartet z takto sestavených dvou skupin.

Na prvním semifinálovém turnaji všechny favority zaskočil vynikající výkon SKK Jičín, který zahájila excelentní hrou jak v plných 370, tak v dorážce Martina Danišová, které se počítadlo zastavilo až na hodnotě 560 bodů. Jan Bína na druhém postu přidal pěkných 531 a to ještě netušil, že bude čulibrkem! Ano nad očekávání zahrála i Nikola Portyšová 534 a Jičín se tak mohl radovat z 10 bodů za vítězství v turnaji po skvělém součtu 1625 kuželek! Tím tým vytvořil naprosto nečekanou výchozí pozici k boji o postup do finále!

Hráči do druhého turnaje však neunesli tíhu zodpovědnosti. Začala Martina Danišová, kterou vystřídala Marie Morávková, společně to v silné konkurenci dalo pouze 469 shozených kuželek. Jičín se však vrátil do postupové hry díky skvělým výkonům na druhém místě sestavy! Jan Bína se nenechal znervóznit a po průměrné hře do plných 347 vždy přidal skvělou dorážku, celkem 213, kterou zvládl bez újezdu a to mu zajistilo druhý nejlepší individuální výkon dne 560 poražených kuželek! Vše rozhodovaly až závěrečné hody posledních hráčů. Nikole Portyšové se po výborné hře do plných nedařilo v dorážce a tak z toho bylo průměrných 485 shozených kuželek. Jičín tak dosáhl celkově na 1514 kuželek a ve druhém turnaji na 7.příčku.

V celkovém pořadí dvou turnajů pak mají tři celky shodně 15 bodů – Jičn, Hořice a Kosmonosy. Tyto celky se řadí za jasně postupujícími Hazlovem a Dačicemi na 3. až 5.příčku. O postupu tak rozhoduje průměr poražených kuželek ze dvou semifinálových turnajů a ten přisuzuje velkou radost a skvělé třetí místo SKK Jičín (1569,5), velkou radost z postupu SK Kosmonosy (1554) a Černého Petra pro nakonec zklamaný tým SKK Hořice (1526). SKK Jičín se tak představí mezi osmičkou nejlepších týmů republiky ve dvou turnajích, které rozhodnou o medailích a titulu mistra ČR! Družstvo SKK Jičín může jen překvapit, neb mezi favority budou patřit rozhodně jiní a již postup mezi elitu je velký úspěchem hráčů a hráček i celého realizačního týmu.