Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín bojují o bronzové medaile!

4. 4. 2013 | Ženy A | 19. kolo |

Jičín se po vysoké výhře v minulém kole posunul ze šesté na čtvrté místo tabulky, a to obhajoval nyní opět v domácím prostředí proti devátému Sokolu Husovice.

Úvodní dráhy utkání vyšly výborně domácím hráčkám Martině Hrdinové a Nele Pristandové, které se ujaly vedení 2:0 a jičínskou kuželnu to navnadilo na jednoznačný průběh zápasu. Opak však byl pravdou. Nela Pristandová po velmi vydařeném výkonu zvítězila 542-519, ale Martině Hrdinové se po dlouhé době uspět nad soupeřkou nepodařilo a nakonec svůj duel ztratila v poměru 506-525. Ta stavu 1:1 tak měl Jičín náskok pouhé 4 kuželky.

A to nebylo ze strany hostí vše. V prostřední části využila husovická Procházková slabšího dne Nožičkové a dostala svůj tým do vedení již o 26 kuželek. Domácí kuželkářku střídala Dana Viková, které se dařilo podstatně lépe a společně s Petrou Abelovou, která dokázala porazit Konečnou 516-502 nakonec zastavily nápor hostí. Stav utkání byl tedy vyrovnaný 2:2, ale Jičín ztrácel 18 kuželek.

Ke koncovce nastoupily za Jičín Lenka Hrdinová s Marií Kolářovou. Bohužel úvodní dráhy obě dvě prohrály. Manko Jičína vzrostlo na 31 kuželek a kuželkářky Sokola Husovice se přibližovaly k velkému překvapení. Druhá třicítka vyšla excelentně Lence Hrdinové 158(!), které tak vykřesala jiskřičku naděje pro Jičín, když snížila manko na 21 kuželek. Marie Kolářová však prohrála i druhou dráhu. Hostující finišmanky však vysoce nasazenou laťku do samého konce neudržely. Naopak ve velmi vydařeném výkonu pokračovala Lenka Hrdinová, která se nakonec stala nejlepší hráčkou utkání při výhře 560-527. K ní se přidala výrazným zlepšením v druhé šedesátce 268 i Maruška Kolářová, která dokázala nakonec nepříznivě se vyvíjejí duel se Stýblovou zvrátit na svou stranu poměrem 510-492 a Jičín nakonec na závěrečných drahách otočil definitivně utkání na svou stranu. Po velkém boji zvítězil nakonec o 33 kuželek 6:2.

Při další porážce na podzim výborného Přerova se tak překvapivě tři kola před koncem do boje o bronzové medaile hlásí i Jičín a Náchod s Valašským Meziříčím. Klíčové bude po velikonoční přestávce 20.kolo soutěže. Kdy Přerov hostí Náchod a Jičín se představí na půdě na jaře zářícího Val. Meziříčí!