Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B stále v boji o postup!

12. 4. 2013 | Muži B | 20. kolo |

Dramatická situace jak na čele, tak i na konci tabulky kulminuje. Červený Kostelec opět zaváhal a prohrává doma s Ústím, což při výhře Jičína B po velikém boji nad Rychnovem znamená, že jeho náskok je již jen jednobodový. Teoreticky jsou ve hře o postup ještě další dva týmy, mezi něž patří Kosmonosy, které v derby přehrály Neratovice a spolu s Rychnovem ztrácí tři body. Neratovicím tato prohra zkomplikovala boj o záchranu. Trnovany B totiž poráží doma Šluknov a při jasné prohře Trutnova v Náchodě to znamená, že právě mezi těmito čtyřmi celky se rozhodne o dvou sestupujících.

Ve vyrovnané bitvě Jičína s Rychnovem si žádné družstvo nevytvořilo vyšší náskok, a vedení se jako na houpačce přelévalo z jedné strany na druhou. V úvodu rozhodly o prohře jičínského Jana Bíny s Jakubem Seniurou pouhé dvě kuželky 520-522. Duel Vladimíra Pavlaty s Radkem Jungem skončil dokonce nerozhodně 502-502! Rychnov se tak ujal vedení 1,5:0,5 při minimálním rozdílu dvou kuželek.

V prostřední části se oba domácí borci jak Agaton Plaňanský, tak Pavel Louda trápili. Louda nakonec podlehl 507-527, ale dokonalý taktický tah vyšel Jičínu se střídáním Agatona Plaňanského, kterého od 61. hodu nahradil Pavel Kříž. Ten se ihned chytil a zahrál výbornou šedesátku. Hosté kontrovali střídáním „až“ 94. hodem, ale Martin Holakovský již nástup rozjetého Kříže nedokázal zachytit. Duo Plaňanský–Kříž tak poráží Šípka s Holakovským 519-497 čímž snižují skóre na 1,5:2,5 a vyrovnávají na kuželku přesně stav celkově poražených kuželek mezi oběma celky!

Koncovka zvedala diváky ze židlí. Slabší úvodní dráhy jičínského Jaroslava Kříže využívají rychnovští k získání minimálního náskoku, který si udržují po většinu závěrečných soubojů. V závěru však jak Kříž, tak především Vladimír Řehák mobilizují veškerou koncentraci k závěrečnému náporu. Ve hře nervů nakonec poslední hody zvládají lépe domácí borci a to znamená vítězství Jičína o 7 kuželek nejtěsnější možným skóre 4,5:3,5! Kříž nakonec snížil rozdíl v souboji proti Ksandrovi na konečných 512-524 a Vladimír Řehák v souboji nejlepších hráčů zápasu získal klíčovou výhru poměrem 550-531!