Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B vedli o 56, ale nakonec medailové postavení ztratili

29. 4. 2013 | Muži B | 22. kolo |

Ačkoliv Červený Kostelec v posledních čtyřech kolech třetí kuželkářské ligy mužů získal pouze dva body a prohrál doma i v posledním kole s Rychnovem, vítězí v letošním ročníku a postupuje do druhé ligy. Na druhém místě nakonec končí se ztrátou jediného bodu Kosmonosy, jenž vítězí na drahách překvapení letošního ročníku, Jičína B, který tím pádem klesá na čtvrtou příčku.

Třetí skončil již zmíněný Rychnov. Soutěž opouští nakonec celek Neratovic, který doma prohrál rozhodující zápas se Šluknovem, což při výhře Trutnova nad Rokytnicí znamená, že doprovodí do nižší soutěže Trnovany B. Ty se ze soutěží rozloučily prohrou v Náchodě. V zápase o pátou příčku tabulky porazilo Ústí doma Liberec.

Drama se vším všudy svedli o druhou příčku třetiligové tabulky tradiční rivalové z Jičína a KK Akuma Kosmonosy. Úvod přinesl velmi kvalitní výkony. Pavel Louda po dramatické koncovce zvítězil nad Doškářem 548-537, ale Tomáš Bajtalon sedmým nejlepším třetiligovým výkonem na jičínské čtyřdráze zdolal Jaroslava Kříže 560-544. Za stavu 1:1 vedli hosté minimálním rozdílem pěti kuželek.

Drama pokračovalo i v prostřední části. Agaton Plaňanský bohužel v koncovce neudržel nadějný náskok a podlehl rozdílem pouhých tří kuželek 516-519 Novákovi. Jiří Kapucián naštěstí zdolal Tajče 530-508 a Jičín se tak při skóre 2:2 dostal do těsného vedení o 14 kuželek.

Úvod závěrečné části vyšel domácím borcům nad všechna očekávání. Během 40 hodů si Pavel Kříž s Vladimírem Řehákem vypracovali náskok až 56 kuželek a na drahách i v hledišti zvládl optimizmus – domácí sahali po výhře stříbrné pozici. V závěrečné šedesátce však jičínští polevují a hosté obdivuhodně vstávají z mrtvých. Hlavní podíl na tom má Luboš Beneš, kterému se počítadlo zastavuje až na hodnotě 578 bodů. To je nejlepší individuální třetiligový výkon sezóny v Jičíně a výraznou měrou tak přispívá i k nejlepšímu týmovému výkonu 3242. Kosmonosy tak otáčejí skóre na 6:2 ve svůj prospěch a obhajují své loňské druhé místo.

Hráči Jičína B, přes bezprostřední po zápasové zklamání, jsou se sezónou velmi spokojeni, neboť po loňském historickém maximu jičínské rezervy (20 bodů a osmé místo), letos vylepšují toto maximum na skvělou čtvrtou příčku v třetiligové tabulce se ziskem parádních 28 bodů! Velký podíl na úspěšné sezóně mají také hráči C týmu SKK, kteří výrazně vypomáhali a svými výkony vůbec nezaostávali za hráči základní sestavy.