Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářkám SKK Jičín patří v prvoligové tabulce pěkné páté místo

29. 4. 2013 | Ženy A | 22. kolo |

Je dobojováno. O všem podstatném, mimo boje o bronz, se v 1.kuželkářské lize žen rozhodlo již v minulém kole. Titul vybojovaly hráčky Slavie Praha. Ten letošní je jejich již sedmnáctý.

Mistrovský celek se s letošním ročníkem soutěže rozloučil opravdu mistrovsky. Hráčky Slavie zakončily soutěž rekordním výkonem v Husovicích, kde domácí hráčky uhrály pouhý bod. Rekord kuželny zahrála rovněž nejlepší hráčka z pořadí jednotlivců Naďa Dobešová, která porazila vynikajících 626 kuželek. Nejvyšší kuželkářskou soutěž opouští letošní nováčci TJ Neratovice a Lokomotiva Česká Třebová. Pro příští soutěžní ročník je nahradí staronový účastník KC Zlín a úplný nováček Sokol Spořice. Druhou příčku vybojovaly hráčky TJ ČKD Blansko.

Ve hře o bronzové medaile byl ještě kvartet týmů. Třetí Spartak Přerov, který po podzimu bojoval dokonce o titul, dokázal proti Zábřehu zabojovat a výhrou 6:2 odrazil případný atak soupeřů. Z nich však uspělo pouze Valašské Meziříčí, Náchod podlehl Blansku a Jičín překvapivě Č.Třebové.

Přitom parádní úvod předvedla Martina Hrdinová. Po drahách 153,155,148 útočila na magickou šestistovku, která jí utekla až na poslední dráze (132) závěrečné dorážce. Přesto skvělých 588 je výborným počinem před blížícím se MČR. Michaela Nožičková s Nelou Pristandovou sice těsně 522-536 podlehly, ale Jičín za stavu 1:1 získal mírný náskok 13ti kuželek. Prostřední část přinesla další parádní výkony. Druhý bod Jičína získala Petra Abelová, výhrou 566-542. Excelovala především při třetí třicítce kde nahrála fantastických 174 kuželek! Bohužel Dana Viková utrpěla debakl 517-589 a to domácí nejen dostalo do vedení o 35 kuželek, ale hodně nakoplo ke skvělému finiši. Jánová přehrává L.Hrdinovou 569-535 a Johnová po vynikajícím výkonu Kolářovou 597-513. Jičín tak utrpěl na závěr sezóny nečekaně vysokou prohru 2:6, ale ta již nic nezměnila na konečné páté příčce. V deváté prvoligové sezóně je to poosmé postavení v horní polovině tabulky a vzhledem k průběhu celé sezóny je nutno pátou pozici hodnotit jako úspěch – neb liga byla letos opět kvalitnější a především nesmírně vyrovnaná.

Soutěžím jednotlivců dominovala v letošním ročníku Naďa Dobešová ze Slavie Praha. Zvítězila v obou kategoriích. V pořadí dle dosažených průměrů, které dlouho vedla Olga Bučková z KK Zábřeh, ovládla nakonec Naďa Dobešová průměrem 575,4. Vynikající druhou příčku vybojovala Martina Hrdinová z SKK Jičín průměrem 560,9 a až na třetí příčku klesla po posledním kola Olga Bučková z KK Zábřeh. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo rovněž vyhrála Naďa Dobešová ze Slavie Praha. Druhou vybojovala Olga Bučková z KK Zábřeh a třetí Lenka Kalová z TJ ČKD Blansko.