Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín vítězí v klíčové bitvě jarní části

18. 2. 2014 | Muži A | 16. kolo |

Na čelo druhé kuželkářské ligy mužů se, po patnáctém kole, poprvé v letošním ročníku dostává celek Sadské, a to po hladké domácí výhře nad posledním Benešovem. Sadská tak střídá Vrchlabí, kterému průměrný výkon nestačil na dobře hrající domácí Duchcov. Třetí Jihlava opět jen remizovala, tentokrát doma s Českými Velenicemi. Na konci tabulky se začíná mírně vyjasňovat. Hodně se přitížilo US Praha po domácí prohře s Jičínem, který tím pádem stejně jako Tábor po výhře nad Trnovany, míří do klidného středu tabulky.

Pro Jičínské však klíčové jarní utkání, ve kterém se navíc museli obejít bez Romana Bureše, nezačalo vůbec dobře. Agaton Plaňanský byl ještě před polovinou svého startu střídán a nedařilo se ani jeho náhradníkovi Miloši Kvapilovi. Prohra o více jak sto kuželek 474-583 dostala domácí do vedení, naštěstí ale ne výrazného. O to se zasloužil jednoznačně nejlepším výkonem zápasu Jan Bína. Magická šestistovka mu unikla o pouhé dvě kuželky a v jednom z klíčových jičínských okamžiků dosavadního průběhu druholigové soutěže prokázal tento dorostenecký reprezentant svůj obrovský talent a přínos pro tým. Za vyrovnaného stavu 1:1, tak do druhé části šel celek US Praha s náskokem 33 kuželek.

Obdobný scénář se odehrál i ve druhém dějství. Bohužel z B týmu vypomáhající Pavel Louda zůstal hodně za očekáváním a po prohře 505-550 nebyl se svým výkonem vůbec spokojen. Ve hře o dobrý výsledek udržel Jičín Josef Vejvara, který naopak na sousedních drahách hrál velmi jistě a domácí dvojici přehrál s přehledem 572-519. Tím pádem Jičín stále držel vyrovnané skóre 2:2 a svou ztrátu na domácí snížil na 25 kuželek. Schylovalo se tak k dramatické koncovce. Ta také přišla!

Nastoupili do ní za SKK Jičín Lukáš Vik s Jaroslavem Soukupem a předvedli daleko vyrovnanější výkony než domácí Dvořák s Zetkem. To dostalo Jičín zpět do hry o vítězství. Soukup sváděl naprosto vyrovnanou bitvu s Zetkem, ale v koncovce mu při vyrovnaných drahách 2:2 deset kuželek 561-571 k zisku bodu scházelo. To Lukáš Vik proti slabě hrajícímu soupeři postupně stahoval náskok domácích a zaváhání Dvořáka dokonale využil. Výhrou 562-505 nakonec získal třetí bod pro Jičín a otočil na stranu SKK o 22 i poměr celkově poražených kuželek. Jičín tak v koncovce vybojoval nesmírně cenné vítězství 5:3 a posouvá se do klidných pater tabulky.

V sobotu si tak bude moci v relativním klidu vychutnat prestižní sousedské derby s Vrchlabím, za které nastupuje odchovanec SKK Jičín Jiří Vejvara. Utkání začíná na kuželně V lipách ve 14 hodin – přijďte fandit.