Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín díky skvělému výkonu proti Blansku oživily záchranářské naděje

31. 3. 2014 | Ženy A | 20. kolo |

Po dvacátém kole nejvyšší kuželkářské soutěže žen zůstávají boje o titul i záchranu stále otevřené. V čele má vedoucí Slavie Praha na své největší soupeřky z Valašského Meziříčí pouze jednobodový náskok Až nečekaným vzepjetím a skvělým týmovým výkonem, proti účastníku evropských pohárů a stále jednomu z adeptů medaile Blansku, reálně oživily své záchranářské naděje prvoligové kuželkářky SKK Jičín.

Klíčovým okamžikem oboustranně velice kvalitního utkání se stal vstup do zápasu v podání Dany Vikové 567-522 a Nikoly Portyšové, která v novém osobním rekordu po velké bitvě s Lucií Nevřivovou zvítězila 2,5:1,5 bodu 585-562. Jičín se tak dostal do vedení 2:0 o 68 kuželek a to nakoplo i zbývající hráčky týmu k velmi vydařeným výkonům. V prostřední části Michaela Nožičková dokázala udržet na uzdě nejlepší hráčku utkání, českou reprezentantku, Zuzanu Musilovou, která získala první bod pro hostující celek výhrou 586-557. Na vedlejších drahách však Marie Kolářová přesvědčivou výhrou 567-547 nad Daňkovou stále držela Jičín ve dvoubodovém vedení 3:1 při náskoku nadějných 59 kuželek! Skvěle rozehranou partii již Jičín nepustil! Do úspěšného konce jej dovedly Nela Pristandová 554-529 s Petrou Abelovou 524-555. Jičín tak vítězí 6:2 o 53 kuželek po skvělém výkonu 3354 kuželek. A jelikož všichni soupeři ze spodních pater tabulky nebodovali, dostává se Jičín těsně díky lepšímu skóre na desátou příčku tabulky, která by po skončení soutěže znamenala udržení 1.ligy i pro následující rok!

Jak se bude hrát o záchranu? Dvacáté kolo rozhodlo o tom, že prvním sestupujícím je po ročním působení v nejvyšší soutěži družstvo Sokola Spořice. O tom, kdo doprovodí Sokol Spořice do druhé ligy rozhodnou až následující dvě kola. Stále jsou ve hře čtyři kandidáti. Osmý celek tabulky SKK Náchod hostí v příštím kole SKK Jičín, který je na desátém místě a má rovněž existenční problémy. SKK Náchod si výhrou může již kolo před koncem zajistit ligovou účast i pro příští ročník. V posledním kole má Náchod za soupeře Sokol Spořice a SKK Jičín hostí doma pražskou Konstruktivu, která na tom není nejlépe, protože v příštím kole má doma vedoucí celek tabulky Slávii Praha. Poslední kandidát na sestup Sokol Husovice zajíždí v příštím kole do Přerova a sezonu zakončí doma s KC Zlínem. Vše je otevřeno a již příští kolo může hodně napovědět. Jičín hraje pikantní východočeské derby v Náchodě (s Martinou Hrdinovou) v sobotu od 11h.