Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína proti favoritovi opět vylepšili rekord kuželny a kralují druhé lize!

13. 10. 2014 | Muži A | 4. kolo |

Domácí hráči byli ve čtvrtém kole 2.kuželkářské ligy sk. A. 100% úspěšní. A protože Hořice i Duchcov dnes hrály venku, zůstává nám na čele tabulky již pouze jediný tým beze ztráty bodu a to je Jičín!

Hořice, na půdě jednoho z hlavních favoritů soutěže, prohrávají až po velkém boji na Sadské, zda-li tomu pomohla i dvouhodinová oprava automatů, to těžko říci, hlavně však, že se zápas dohrál. Na druhou příčku se dostává rezerva Rokycan, jenž poráží Trnovany, které zatím letos marně vyhlíží první body, stejně jako Náchod, který prohrál tentokrát v Táboře.

Zaplněné kuželna SKK Jičín s napětím očekávala souboj doposud stoprocentních týmů. Duchcov v Jičíně umí zahrát, loni proti němu musel Jičín vylepšit tehdejší rekord kuželny, aby v nervydrásající koncovce zvítězil o pouhé dvě kuželky, nad jedním z tradičních spolufavoritů celé soutěže.

Stejně jako v předchozím kole v Ústí nad Labem vyšel hráčům Jičína parádně úvod zápasu. Josef Vejvara dokázal zdolat slabě hrajícího Hilzensausera 558-537 a na vedlejších drahách opět ukázal svoji excelentní formu dorostenecký a juniorský reprezentant v dresu SKK Jan Bína. Povzbuzován svým fanclubem opět exceloval! Díky skvělým 618 shozeným kuželkám nedal svému soupeři šanci ani na jedné z drah a zvýšil vedení Jičína na 2:0 a náskok parádních 78 kuželek!

Hosté však nesložili zbraně a prostřední část zahájili náporem a brzy se jim podařilo stáhnout více jak šedesát kuželek z náskoku domácího družstva. Jičín však opět vytáhl svého vítězného žolíka, Romana Bureše, a karta se opět začala naklánět ve prospěch domácích. Bureš, přestože nesmazal proti Smelkovi celé manko, výrazně stáhl náskok soupeře a Jiří Drábek na vedlejších drahách vyvinul tlak na Františka Dobiáše a již to vypadalo, že jej na poslední dráze dokáže dokonce porazit. Nakonec nevydařená otvírka těsně před koncem dala šanci těsné vítězství o 4 kuželky 582-578 uhájit hráči Duchova, který tak srovnal skóre na 2:2. Hosté však z náskoku domácích ukrojili pouze 21 kuželek, a tak před koncovkou byli pod větším tlakem.

Do koncovky však šli za severočechy jejich nejlepší hráči s nemalými reprezentačními zkušenostmi. Čekalo se tak drama, které se nakonec nekonalo. Jičínské duo Lukáš Vik a Jaroslav Soukup totiž hrálo v sobotu v obrovské pohodě. Do zápasu vstoupilo maximálně koncentrováno a od druhých drah začalo na své soupeře získávat náskok. Hostující hráči byli evidentně zaskočeni, znervózněli a na jejich kvality vytvářeli více chyb, než sami od sebe očekávali. Jičínská kuželna byla v eufórii, kterou dokonal vydařený závěr, díky kterému se podařilo opět posunout hranici rekordního výkonu domácích, a to poprvé v historii o plných dvacet kuželek nad metu 3500 bodů! Lukáš Vik poráží Dařílka 601-586 a Jaroslav Soukup Zdeňka Ransdorfa dokonce 614-564! Utkání ve kterém tak Jičín uhájil svou letošní neporanitelnost výhrou 6:2, ozdobily hned tři šestistovky domácích kuželkářů!

V sobotu 18.10. tak bude Jičín zajíždět do Náchoda dle papírových předpokladů jako jednoznační favorit, neb domácím se zatím nepodařilo získat ze čtyř zápasů ani bod. Víme však že realita může být úplně jiná, z Náchodské kuželny se body rozhodně nevozí lehce.