Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín pokračují ve vítězném tažení!

2. 11. 2014 | Muži A | 7. kolo |

V sedmém kole 2.kuželkářské ligy se vedoucí kvartet soutěže představil kompletně na venkovních kuželnách a očekávaly se tak nějaké bodové ztráty. To se však nestalo! Rokycany zahrály v Hořicích dobře a vítězí, stejně tak Jičín v Českých Velenicích. Tábor vybojoval body na Konstruktivě a Sadská byla v Bohušovicích jasně lepší.

Jičínu se na kuželně, kde doposud nikdy v historii nedokázal zvítězit, vydařil úvod z říše snů! Postarali se o to, kdo jiný než Jan Bína a Jiří Drábek! Bína docílil opět jednoznačně nejlepšího výkonu utkání a výhrou 602-524 získal jak důležitý náskok a bod, tak upevnil své suveréní vedení v pořadí jednotlivců celé 2.ligy. Jiří Drábek jej podpořil třetím nejlepším výkonem zápasu a výhrou 573-549 zvýraznil vedení SKK Jičín po úvodních duelech na 2:0 s náskokem 102 kuželek!

Nutno podotknout, že domácí borci zůstali za svými standardními výkony a to samé lze říci o jejich spoluhráčích v prostřední části, kde se opět lámal chleba. Jaroslav Soukup střídaný Josefem Vejvarou sice těsně o 4 kuželky 531-535 podlehly Zbyňku Dvořákovi, ale Pavel Kaan pohodlně zvýšil vedení SKK Jičín již na 141 kuželek a 3:1, když porazil Kotrče 556-513.

Koncovka nabídla vyrovnané a o poznání kvalitnější výkony na obou stranách. Jičínská dvojice Lukáš Vik a Roman Bureš díky náskoku, který jim vybojovali spoluhráči, mohla hrát naprosto v pohodě. A také docílila pěkných výkonů Bureš sice podlehl jasně nejlepšímu z domácích kuželkářů Zdeňku Dvořákovi 570-589, ale Lukáš Vik v dramatické koncovce podtrhl konečnou výhru SKK Jičín 6:2, když zdolal Černušku rozdílem tří kuželek 560-557. Jičín potvrdil svou dosavadní letošní formu a díky historicky nejlepšímu výkonu na českovelenické čtyřdráze se může radovat ze sedmé výhry letošního ročníku v řadě!

V příštím kole hraje vedoucí trojice na domácích drahách a tak změny v tabulce by byly překvapivé. No uvidíme. V sobotu 8.11. se Jičín na domácí kuželně V lipách utká s Konstruktivou Praha.