Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín obraly vedoucí Přerov o cenný bod!

2. 11. 2014 | Ženy A | 7. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala sedmým kolem, které přineslo rekordní počet remíz. Smírně skončilo utkání v Jičíně, kde uhrály bod hráčky Spartaku Přerov a jsou stále na čele tabulky. V České Třebové se radovaly domácí hráčky ze zisku prvního bodu, když po čtyřech výhrách svých hráček nedokázaly smazat ztrátu poražených kuželek z úvodu utkání na vítězství. A pražská Slavie ztratila doma další bod. Podařilo se to opět hráčkám KK Zábřeh, které připravily Slavii domácí ztrátu bodu již po čtvrté. Slavistky hrály od roku 2007, kdy je porazil doma právě KK Zábřeh až do letošního roku bez ztráty domácích bodů.

Jičín nebyl ani v domácím prostředí proti vedoucímu celku tabulky rozhodně favoritem, a to potvrdila i úvodní polovina utkání. Maruška Říhová sice dokázala vyválčit výhrou 542-522 bod nad Gabrielou Helisovou, ale Martina Tomášková tentokráte nedokázala čelit skvěle hrající Martině Janyškové, která předvedla druhý nejlepší výkon celého ligového kola – 609 shozených kuželek! Favorit tak za stavu 1:1 získal náskok padesáti kuželek. Po úvodních drahách prostřední části to bylo již 70 kuželek a vypadalo to, že Přerov je na nejlepší cestě za svým letošním šestým prvoligovým vítězstvím. Opak však byl pravdou! Nečekaně, nenápadně, ale jistě, se více začalo dařit domácí dvojici Jana Abrahámová – Alena Šedivá. Šedivá již soupeřce nedovolila zisk jediné dráhy a otočila duel přesvědčivě na svou stranu poměrem 541-513. Navíc v závěrečné dorážce dokonala obrat i Abrahámová, která nakonec získala třetí bod Jičína po těsné výhře 530-522! Jičín tak rázem vedl 3:1 a snížil rozdíl mezi oběma celky na pouhých 14 kuželek! O drama tak bylo postaráno.

Bohužel úvodní dráhy závěrečné části byly pro domácí tým i početnou skupinku příznivců studenou sprchou. Přerov je nejen získal pro sebe, ale navíc navýšil svůj náskok opět na více jak padesát kuželek. Naštěstí další třicítka vyznívá v obou případech pro domácí kuželkářky. Před poslední šedesátkou jsou duely bodově vyrovnané a rozdíl mezi oběma týmy 38 kolků. Monika Hercíková dává na třetí dráze parádních 147 kuželek, ale proti ní Kateřina Fajdeková dokonce 155. Před závěrečnou drahou tak vede hostující hráčka 2:1 na body a s výrazným náskokem. Vypadá to, že se Jičín musí spokojit bojem o bod za remízu. K tomu však potřebuje získat čtvrtý vítězný duel a to je na Lence Tomáškové. Ta bohužel na vedlejší dráze prohrává plné o 6 kuželek, ale v dorážce se soupeřce vůbec nedaří a tak nakonec Lenka na třetí dráze vítězí 133-125 a do finiše jde s vedením o 7 kuželek a 2:1 na dráhy. Sedm kuželek náskoku bohužel ztrácí během skvělých plných Katzerové 99-92. Vše tedy rozhodne poslední dorážka. V ní se Lenka Tomáškové skvěle zkoncentruje 52-36 a nedá své protihráčce šanci k obratu. Výhrou 543-527 3:1 na dráhy získává čtvrtý bod Jičína a tím končí utkání remízou 4:4, která je určitě ziskem pro domácí a ztrátou pro celek z Moravy, který svým výkonem zůstal rozhodně za očekáváním.

Jičín sice zaostal za svými předchozími domácími výkony, ale tentokráte zvládl díky vzácné vyrovnanosti všech hráček, které se vešly svými výkony do rozdílu pouhých 13. kuželek, vyrovnané souboje na jednotlivých drahách a výrazně tak posílil své sebevědomí. V sobotu 8.11. jej čeká poslední soupeř z horní poloviny tabulky, a to překvapení letošního ročníku KC Zlín a poté již tři klíčové duely se sousedy ze spodních pater tabulky!