Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Hráčky SKK Jičín po kvalitním výkonu 3326 kuželek porazily Českou Třebovou

9. 12. 2014 | Ženy A | 12. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen vstoupila dvanáctým kolem do své druhé poloviny a zároveň uzavřela svou předvánoční část. V Jičíně se střetly poslední dva celky tabulky v jednom z klíčových utkání v boji o záchranu soutěže. Domácí tým potvrdil, že mu soupeř z České Třebové sedí a podruhé v sezóně jej porazil. Navíc stejně jako v září po velmi vydařeném výkonu. V základní sestavě SKK Jičín se představily vedle tradiční čtveřice Šedivá, Říhová, L.Tomášková a Hercíková i nejlepší dvě hráčky letos druholigového B týmu Pristandová s Abelovou a hned bylo vidět, jak vzrostla síla týmu.

Soupeř vlétl do utkání ve velkém stylu, když obě jeho hráčky překonaly v úvodních šedesáti hodech hranici tří set shozených kuželek! Třebová se tak rázem dostala do vedení o 47 kolků! V nastoleném tempu však hostující kuželkářky nevydržely a domácí Nela Pristandová s Alenou Šedivou otočily poměr shozených kuželek o 6 ve prospěch Jičína. Pristandová po výborném výkonu zvítězila 574-541, Šedivá srdnatě bojovala 548-575 s jednoznačně nejlepší hostující hráčkou Kamilou Šmerdovou. Stav utkání 1:1.

Rozhodnutí přinesla prostřední část, kde soupeřky vůbec nestačily na domácí duo Marie Říhová a Lenka Tomášková. Maruška se rozehrála k výbornému výkonu a když točila na fantastických 317 shozených kuželek, otřásala se výsledná šestistovka. Ta bohužel odolala, ale i nejlepší výkon utkání 583 bodů je skvělým počinem, navíc soupeřku pokořila o 108 kuželek! Lenka Tomášková přidala k náskoku Jičína další kuželky díky přesvědčivé výhře 546-510 a Jičín tak šel do koncovky s vedením o 150 kuželek 3:1.

Závěrečné duely byly vrovnané od začátku až do konce. Klíčové pro zisk bodů se ukázaly skvělé třetí dráhy českotřebovského dua Johnová 168 – Pekařová 158. Johnová nakonec zdolala Hercíkovou 559-542 a Pekařová Abelovou 539-533, ale ani to nemohlo zkazit radost domácích hráček a příznivců z přesvědčivé výhry 5:3 o 127 kuželek, která dává týmu reálné šance do boje o záchranu nejvyšší soutěže.

Velká škoda neslabšího domácího výkonu zrovna v klíčovém duelu s Husovicemi, v případě výhry by pohled na tabulku mohl být výrazně veselejší. „Jarní“ část soutěže bude nesmírně těžká, neboť duely se třemi dalšími celky ze spodních pater tabulky čekají družstvo SKK Jičín na venkovních drahách – navíc s vědomím, že Husovice, Blansko ani Konstruktivu Jičín nedokázal doma porazit.

Další hádankou bude, v jaké sestavě se družstvo, které má opravdu výborného týmového ducha, po vánocích představí. Nejlepší hráčka týmu dle průměru (18. nejlepší v celé 1.lize) Martina Tomášková a další opora Maruška Říhová očekávají narození potomků, k čemuž jim srdečně gratulujeme.