Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína vedou 2.ligu již o 3 body!

2. 2. 2015 | Muži A | 15. kolo |

Patnáctým kolem pokračovala letošní 2.kuželkářská liga mužů. A toto kolo Jičínu dodalo obrovskou porci optimizmu a sebedůvěry. Z vedoucího kvarteta soutěže, které se rve o postup do nejvyšší soutěže, překvapivě zcela vyhořel druhý tým tabulky a doposud největší pronásledovatel družstva SKK Jičín, rezerva Rokycan. Na drahách v Ústí nad Labem jej domácí Hvězda Trnovany obdarovala kanárem! Také Jičín bojoval na severu Čech a to na velmi neoblíbené kuželně v Duchově.

S novou posilou, Ladislavem Beránkem, který až do loňska hájil barvy prvoligového SKK Náchod, s nímž vybojoval několik mistrovských titulů, šel Jičín tentokráte do duelu s odhodláním zlomit prokletí zdejších kuželny, odkud se kuželkářům Jičína nedaří vozit body. V utkání se představili také dva nejlepší hráči ligy dle průměru a nejlepšími výkony na straně svých celků potvrdili svou letošní formu.

Jan Bína obstarává drtivé úvody Jičína a tato taktika přinesla slibný náskok i v tomto utkání. Svého soka přehrál Bína 3:1 rozdílem několika tříd 596-515 a když Jaroslav Soukup získal stejným poměrem drah i druhý bod pro hosty v naprosto vyrovnaném duelu s Jakubem Dařílkem 578-578, dostali se domácí pod velký tlak. V prostřední části se hráčům herně tolik nedařilo, ale o to dramatičtější byly jejich duely, které v obou případech skončily na zisk drah smírně 2:2. Ladislav Beránek ve svém úvodním startu za SKK Jičín o pouhé 3 kuželky bod nezískal 547-550, naopak Jiřímu Drábkovi naprosto shodný výkon k zisku klíčového třetího bodu stačil (547-528)!

Nic však nebylo rozhodnuto. Závěr přinesl špičkové výkony prvoligové úrovně! Přestože oba borci SKK Jičín Lukáš Vik 593 i Pavel Kaan 592 atakovali v koncovce šestistovku, byli stále pod velkým tlakem skvěle hrajících domácích. Ti zásluhou Josefa Pechy 616 a především nejlepšího hráče soutěže Zdeňka Ransdorfa 646 mohutně dotahovali! Jičínská dvojice však zachovala klidnou hlavu i pevnou ruku a o 20 kuželek uhájila nesmírně cenné vítězství 5:3!

Jičín tak vede ligu již o tři body. A mohlo to být i více, neboť hráči SKK Hořice svedli naprosto vyrovnanou bitvu s dalším aspirantem postupu KK SDS Sadská. Nebýt v prostřední části těsných proher o 11 a 2 kuželky, v závěru remízy 574-574 a místo prohry 2,5:5,5 nechybělo mnoho k opačnému výsledku.

V sobotu 7.2. od 14hodin hostí hráči SKK Jičín celek Náchod - TJ Červený Kostelec – přijďte fandit, Hořice míří k souboji do Tábora.