Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína zlomili odpor Náchoda až v samotné koncovce

9. 2. 2015 | Muži A | 16. kolo |

Šestnáctým kolem pokračovala letošní 2.kuželkářská liga mužů. Všechny týmy elitní čtyřky hrály doma a tak se očekávaly jejich plné bodové zisky. Sadská v utkání s Českými Velenicemi byla ale nakonec ráda za jeden bod, který vydolovala až v koncovce Jičín tak zvýšil svůj náskok v čele tabulky již na čtyři body. Skupina jeho pronásledovatelů se nyní bodově srovnala a tak o pořadí na druhém až čtvrtém místě rozhoduje skóre.

V Jičíně se představil předposlední celek tabulky Náchod – Č.Kostelec, ale rozdíl deseti příček, osmnácti bodů a více jak 130 kuželek v průměru na jedno utkání nebyl ani trochu vidět! Hosté odehráli jedno ze svých nejlepších utkání sezóny a drželi domácí hráče i zaplněnou jičínskou kuželnu v napětí do samého závěru. V úvodu oba souboje končí na dráhy nerozhodně 2:2 a o bodech tak rozhoduje vyšší počet shozených kuželek. Jan Bína o 8 kuželek vítězí 583-575, Josef vejvara o 13 prohrává 559-572. Stav utkání je tak po první třetině nerozhodný 1:1 a hosté mají pět kuželek k dobru. V prostřední části potvrzuje Ladislav Beránek ambice do něj vkládané a v nejlepším výkonu domácího celku získává druhý bod pro Jičín výhrou 604-573. Hosté však kontrují skvělým výkonem Jana Adamů proti Pavlu Kaanovi 611-575 a navyšují za stavu 2:2 svůj náskok na deset kuželek! V koncovce Lukáš Vik svádí na každé dráze vyrovnaný souboj s Danielem Barcarem, ale koncovky mu nevychází, vždy dráhu těsně prohrává a tím i celý duel 558-576. Rozhodující se ukazuje závěrečný duel zápasu. Domácí Jaroslav Soukup hraje parádně, kdežto náchodský Tomáš Adamů jako jediný hráč v zápase nedokáže pokořit hranici alespoň 550 shozených kuželek a to se stává rozhodujícím momentem do té doby naprosto vyrovnaného duelu. Soukup výhrou 596-532 dovedl Jičín k důležité výhře 5:3 o 36 kuželek.

Po týdenní ligové přestávce půjde v boji o čelo tabulky do tuhého, kompletní kvartet ze špice tabulky se představí na kuželnách soupeřů a nejtěžšího soupeře bude mít jednoznačně vedoucí Jičín, neboť jej čeká okresní derby na půdě SKK Hořice. Utkání začne v sobotu 21.2. v 10 hodin – přijďte fandit!