Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Stříbra ztratili v Jičíně svůj lesk!

19. 10. 2015 | Muži A | 4. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala o víkendu čtvrtým kolem. Hráči SKK Jičín hostili na kuželně V lipách jednoho z horkých medailových adeptů celek TJ Baník Stříbro – Klokani a chtěli dát zapomenout na nevydařené vystoupení v Jihlavě. To se jim hned od úvodu začalo dařit.

Na střídačce zůstali tentokráte Ladislav Beránek s Romanem Burešem a utákí zahájili Jiří Drábek s Pavel Kaanem. Prvních šedesát hodů vyšlo lépe hostujícím Junkovi se Zemanem, kteří získali náskok 26 kuželek. Třetí dráha v podání obou jičínských hráčů potěšila opět hodně zaplěné hlediště! Jiří Drábek předvání skvělých 166 a Pavel Kaan přidává 158! Rázem jde do těsného vední o 12 kuželek Jičín. Koncovka obou duelů je strhující. Drábek v plných kontroluje svůj náskok zhruba dvaceti kuželek a Kaan se Zemanaem se přetahují o každou kuželku. V dorážce však Junek obdivuhodně ztahuje a svou nejlepší dorážkou prakticky vyrovnává skóre. Jirka Drábek se však nenechal znervóznit a ve hře nervů o tři kuželky uhájil vítězství 581-578. Vedle míří hráči k ještě kvalitnějším výkonům! Zeman se snaží otočit duel s Pavlem Kaanem na svou stranou výbornou dorážkou 60, ale domácí hráč zvládá závěrečné hody famózně a v dorážce poráží ještě o devět kuželek více 69! Tím vyhrává dráhu 166-156 a celý souboj 3:1 rozdílem jediné kuželky 606-605. Jičín tak senzačně vede 2:0 o 4 kuželky.

Hosté jsou evidentně zaskočeni, ale stále drží naprosto vyrovnanou partii. V polovině utkání je rozdíl pouhých 21 kuželek pro Jičín. Poté však přichází doslova koncert nejmaldšího, ale aktuálně zároveň nejlepšího hráče domácí sestavy Jana Bíny. 168 poražených kuželek na třetí a dokonce 174 na závěrečné dráze, znamenají famózní druhou šedesátku 342 bodů a celkově skvělých 644! Když se na vedlejších drahách zvedá i Lukáš Vik a přehrává střídající dvojici hostí 558-535, je tu naprosto nečekané skóre 4:0 pro Jičín, který vede více než nadějným rozdílem 128 kuželek!

V koncovce domácí nepřipouštějí jakékoliv komplikace. Jaroslav Soukup podává nejlepší výkony, když je maximálně vyhecován, nyní „jen“ udržuje a „povoluje“ hostujícímu celku zisk alespoň čestného bodu, když jej poráží Jiří Baloun 597-553. Na konečných 7:1 zvyšuje skóre v dalším krásném souboji Josef Vejvara těsným vítězstvím o 4 kuželky 584-580. To pro Jičín vybojoval až skvělou závěrečnou dorážkou 68-43! Může tak propuknout obrovský gejzír jičínské radosti. Tým SKK Jičín poráží po svém nejlepším výkonu sezóny 3526 shozených kuželek, doposud čtvrtý tým ligy a jednoho z medailových adeptů, Baník Stříbro vysoko 7:1! Vítězství posunulo nováčka soutěže družstvo SKK Jičín na skvělou pátou příčku tabulky!

Klíčovými momenty byly úvodní těsné výhry, při kterých Jirka Drábek potvrdil svou velkou vyrovnanost a Pavel Kann probudil svou lehkost a radost ze hry, kterou udivoval celou loňskou sezónu. Rozdílovým hráčem, který převážil misky vah definitivně na stranu Jičína byl Honza Bína a jeho skvělých 644 poražených kuželek.

V sobotu tak na Moravu k duelu se Sokolem Husovice, který by měl letos nejvíce trápit v boji o titul favorizovaného obhájce z Rokycan, mohou kuželkáři Jičína cestovat v dobré náladě. Nemají co ztratit, jakýkoliv bodový zisk by byl opravdovou kuželkářskou senzací.