Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína se chystají na důležitou bitvu s MS Brno

26. 10. 2015 | Muži A | 5. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala pátým kolem. Hráči SKK Jičín povzbuzeni domácí výhrou nad jedním z horkých medailových adeptů TJ Baník Stříbro – Klokani, mohli na Moravu, k utkání s ještě výraznějším favoritem, Sokolem Husovice, cestovat v dobré náladě. Neměli co ztratit, jakýkoliv bodový zisk by byl opravdovou kuželkářskou senzací. Bohužel v samotném zápase Jičín výrazně zaostal za svými domácími výkony a Sokol Husovice tak ani nepotřeboval zopakovat výborný výkon z minulého utkání.

Hosté z Jičína od úvodu nijak nezazářili a tahali za kratší provaz. Jan Bína i Lukáš Vik sice předvedli po jedné vynikající dráze 169 resp. 167, ale na těch dalších se jim nepodařilo prolomit hranici 140 shozených kuželek a odešli tak poraženi shodně 1:3. Jan Bína díky mohutnému finiši sice dokázal porazit v součtu o 15 kuželek více jak jeho soupeř 579-564, ale na bod přes nejlepší výkon na straně SKK Jičín nedosáhl. V prostřední části vybojoval bod Pavel Kann vítězstvím 561-545 nad střídající dvojicí domácích hráčů, ale letos stále se trápící Ladislav Beránek výrazně podlehl. Jičín tedy nabral další ztrátu. Do finiše šli domácí s vedením 3:1 o 74 kuželek. To v koncovce ještě navýšili na 7:1 a 134 kuželek. Jičín však nemusí smutnit, z Husovic budou těžko vozit body i daleko zkušenější a favorizovanější prvoligové celky.

Naopak hráči SKK se již plně koncentrují na sobotní duel s Moravskou Slávií Brno, který bude pro oba týmy ze druhé poloviny tabulky jedním z klíčových v podzimní části soutěže. Hráči Brna, z jedné tradičních bašt kuželek, se letos vyloženě trápí a vůbec se nemohou vyrovnat s novými drahami na své rekonstruované kuželně. Domácí neúspěchy se pak odrážejí i na jejich sebevědomí venku, kde na své soupeře hodně ztrácejí. Tým SKK Jičín se tak poprvé představí v roli poměrně jasného favorita. Zda se s ní dokáže vypořádat. se přijďte přesvědčit od 14 hodin v sobotu 31.10.