Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Hráči SKK Jičín lepší o 100 kuželek než MS Brno, přesto zápas skončil remízou 4:4

3. 11. 2015 | Muži A | 6. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala šestým kolem. Hráči SKK Jičín se poprvé představili v roli favorita, neboť dokázali vybojovat již čtyři body, naopak soupeř měl překvapivě na svém bodovém kontě nulu! Hráči Brna, z jedné tradičních bašt kuželek, se letos trápí a vůbec se nemohou vyrovnat s novými drahami na své rekonstruované kuželně.

Domácí neúspěchy se pak odrážejí i na jejich sebevědomí venku, kde na své soupeře hodně ztrácejí. Jičín však byl nucen hodně improvizovat se sestavou, když se musel obejít bez Ladislava Beránka i zraněného Lukáše Vika a v základní sestavě, se tak poprvé v nejvyšší soutěži představil Pavel Louda.

Bohužel úvod zápasu tentokráte Jičínu nevyšel a hosté vycítili šanci na možný úspěch. Jiří Drábek se hodně trápil a střídající Roman Bureš již nedokázal ztrátu smazat. Ondřej Němec tak snadno přišel k prvnímu bodu Brna 528-508. Navíc na vedlejších drahách v krásném souboji přálo více štěstí rovněž hostujícímu Miroslavu Milanovi, když zdolal Pavla Kaana o deset kuželek 598-587. Stav 0:2.

V prostřední části se o skvělý obrat ve vývoji utkání postarali Jan Bína a Pavel Louda. Ti soupeřům nepustili ani jedinou dráhu a nahráli na ně 179 kuželek! Pavel Louda hrál od začátku jistě a především jeho třetí a čtvrtá dráha, kde shodil shodně 161 kuželek zaslouží absolutorium. Navíc měl v nohou včerejší utkání za B tým! Ještě více pozornosti však budila hra nejlepšího jičínského hráče Jana Bíny. Ten skvěle chytl levou ulici a předvedl opravdu excelentní hru, díky níž si posunul osobní rekord opět o pár kuželek výše na 649 bodů! A jen lepší závěr třetí dorážky jej dělil od rekordu kuželny domácích, který tak stále drží výkonem jen o 10 kuželek vyšším Pavel Kaan. Bína předvedl jednotlivé dráhy: 158, 175, 148 a 168!

Za stavu 2:2 a s náskokem 149 kuželek, šli do koncovky Josef Vejvara s Jaroslavem Soukupem s jednoznačným cílem vybojovat jedno vítězství, které by znamenalo třetí výhru nováčka soutěže. Josef Vejvara k tomu vykročil výborně ziskem úvodní dráhy 153-133. Bohužel na druhé dráze o kuželku podlehl, a jak s později ukázalo, tento nenápadný moment nakonec zlomil následující vývoj. Soupeře to nakoplo a v koncovce nakonec definitivně strhl výhru na svou stranu 581-575. A když se nedařilo ani Jaroslavu Soukupovi 538-581, dokázala MS Brno vybojovat remízu 4:4, která je z pohledu domácích ztrátou. Pohled na tabulku a sedmou příčku Jičína je však více než potěšující. V sobotu sehraje Jičín další velmi těžký zápas v Luhačovicích.