Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín v koncovce přehráli silné Husovice

16. 2. 2016 | Muži A | 16. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala již šestnáctým kolem a v něm měly domácí celky 100% úspěšnost.

SKK Rokycany přehrály doma poslední celek tabulky Moravskou Slávii Brno a navýšily náskok na své největší pronásledovatele na sedm resp. jedenáct bodů a jsou na nejlepší cestě za obhajobou mistrovského titul. Druhý celek tabulky Sokol Luhačovice se představil ve Vrchlabí, kde to opět padalo. Domácí nedali hostům žádnou šanci na případný úspěch. Celkově porazili 3775 kuželek a to je nejlepší výkon družstva v tomto soutěžním ročníku. Všichni domácí hráči zdolali šestistovku! Nejlepší výkon jednotlivce je však na straně hostů. Zasloužil se o něj Rostislav Gorecký výkonem 667 poražených kuželek.

A kuželna SKK Jičín viděla krásnou bitvu domácích s jedním z horkých medailových aspirantů Sokolem Husovice. V úvodním souboji využil zaváhání hostujícího Machálka, nejzkušenější z domácí sestavy, Pavel Kaan k výhře 538-514. Na vedlejších drahách byl vidět výrazně kvalitnější duel. Domácí Jirka Drábek se nebojácně pustil do třetího nejlepšího hráče ligy, zkušeného reprezentanta, Zdeňka Vymazala´. Po úvodní skvělé třicítce 304 se dokonce ujal vedení 2:0! Ještě před závěrečnou dorážkou držel Drábek těsný náskok, ale Vymazal zahrál posledních patnáct hodů skvěle 61 a o pouhých 6 kuželek nakonec vydoloval pro svůj tým vyrovnávací bod díky výhře 597-591.

Úvodní šedesátka prostřední části zápasu přinesla zatím nejkvalitnější prvoligovou podívanou tohoto ročníku na jičínských drahách. Proti Janu Bínovi nastoupil další z hráčů elitní desítky nejvyšší soutěže Jiří Axman ml. A začal výtečnou úvodní drahou 170. Ale ani to mu na vedení nestačilo. Bína zazářil fantastickými 180 poraženými kuželkami. Také na další dráze neskutečná bitva pokračovala. Axman hraje opět skvěle 166, ale domácí Honza Bína je opět o trošku lepší 175! Diváci tak vidí hru, kterou převádějí pouze nejlepší hráči této planety. Po úvodní šedesátce tohoto duelu je stav 355-336! Ve druhém souboji se také řádně činí hostující Libor Škoula 317, naopak Lukáš Vik se trápí. Hosté pomalu smazávají mírný náskok Jičína z úvodu. Poté co se Bínovi na dalších dvou drahách nečekaně vůbec nedaří, jdou dokonce do trháku 3:1 a 41 kuželek. Axman vítězí 642-626 a Škoula 617-574.

Před závěrečnou dvojicí Jičína stojí nelehkých úkol. Vyhrát oba dva své duely a nahrát alespoň o 42 kuželek více jak Moraváci. První dráha je jak od Josefa Vejvary 149-122, tak Jaroslava Soukupa 153 parádní. Stav zápasu je tak naprosto vyrovnaný a začíná se od začátku! Druhé dráhy pro sebe těsně získávají hosté a jdou do vedení o 10 kuželek. Před závěrečnou třicítkou pak o patnáct. Strhující duel zvedá jak diváky, tak hráčské střídačky ze sedadel. Po posledních plných drží hosté stále drobný náskok devíti kuželek! Poslední dorážka však znamená další a definitivní zvrat ve vývoji zápasu Vejvara v ní poráží Mazura 53-34 a Soukup Kelpenčeva 54-53. Tím pádem oba dva vítězí. Vejvara 574-524 a Soukup 579-567. To v konečném účtování znamená, že SKK Jičín je při vyrovnaném zisku bodů ze hry, lepší o 21 kuželek a vítězí 5:3. Smolná série je tak zlomena a věřme, že přísun bodů na konto Jičína bude pokračovat i v dalším kole, kdy se hráči SKK Jičín představí 28.2. v Moravské metropoli Brně proti Moravské Slavii.