Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářské mládí SKK Jičín se lepší každým měsícem

24. 2. 2016 | Dorostenci | Pohár mladých nadějí |

Šestými turnaji pokračoval letošní ročník Poháru mladých nadějí, který je nejvyšší celorepublikovou sérií pro kuželkářské žákovské kategorie. Zároveň se tak uzavřela jeho základní část. Nejlepší šestnáctka hrášek a hráčů z každé kategorie se představí ještě ve finálovém turnaji na osmidráze v Olomouci.

Ze zástupců našeho okresu budou na posty nejvyšší ve finále útočit mezi staršími chlapci Ondřej Černý a Martin Zvoníček z SKK Hořice. Ondřej Černý z SKK Hořice zaznamenal obrovský výkonnostní vzestup, v prvních třech turnajích nedokázal dvakrát překonat ani 218 poražených kuželek a nyní v novém roce naopak třikrát v řadě pokořil 274 (!). To jej jednoznačně pasuje mezi černé koně finále do kterého vstoupí z parádního třetího místa! A z páté pozice s rovněž minimální ztrátou na stříbrnou příčku poté i jeho oddílový kolega Martin Zvoníček.

Z nadějí SKK Jičín si letos cestu do finále nikdo neproklestil, neboť se jedná o úplné nováčky kuželkářského sportu. Ti se však pod správným vedením činí. Posuďte jaký kus práce za půl roku tréninku dosáhli. Aleš Kloutvor, se letos prosadil v konečném pořadí z Jičína nejvýše, a to na 32. příčku. V úvodním pohárovém turnaji docílil 154 bodů a nyní v závěrečném 253! Štěpán Soukup zahájil sezónu 197 a nyní zakončil 242. Jana Bínová vstoupila do poháru až v třetím turnaji 178 kuželkami a nyní již nahrála 229. A Pavlína Nožičková se zlepšila z 162 na 234 kuželek. Poctivý pravidelný trénink a zkušenosti z turnajů evidentně nesou své ovoce. Jen být trpělivý, vydržet a SKK Jičín se o svou budoucnost bát nemusí.