Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dorost SKK Jičín postupuje do semifinálové fáze nejvyšší soutěže z prvního místa!

2. 3. 2016 | Dorostenci | 18. kolo |

Základní část nejvyšší kuželkářské soutěže dorostu uzavřely zápasy 16.kola. Jičín díky výbornému výkonu 1700 shozených kuželek na domácích drahách převálcoval Vrchlabí jednoznačně 4:0. Tím si zajistil první místo po základní části o skóre před Lokomotivou Trutnov.

Proti Vrchlabí nastoupil dorost Jičína v nejsilnějším možném složení, tedy i s nejlepší dorostenkou a juniorkou republiky, této sezóny, Natálií Topičovu. Ta se prezentovala parádní hrou a náhozem 595 poražených kuželek. Nad očekávání dobře si vedla také Marie Morávková, která se dostává opět do formy v pravou chvíli. Proti Vrchlabí shodila 573 kuželek a nepopulární post čulibrka tak zbyl tentokráte na dvojnásobnou úřadující mistryni světa Nikolu Portyšovou 532. Ta figuruje v konečném pořadí jednotlivců přesto nejvýše ze všech zástupců našeho okresu, a to na pěkné třetí příčce s průměrem 544 shozených kuželek na utkání. Topičová je na tom s průměrem 556 kuželek ještě lépe, ale nemá potřebný počet startů k zařazení do žebříčku jednotlivců.

Do semifinálové fáze nejvyšší soutěže, která se hraje na dva turnaje tak jde Jičín z první příčky. Jičín jako vítěz základní části bude mít výhodu pořadatelství úvodního semifinálového turnaje a maximální tříbodový bonus do další fáze ligy. Pokud bude celé družstvo zdravotně v pořádku, nemůže si klást za cíl nic jiného než postup do finálových bojů.