Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Bína i Drábek přes 600 a kuželkáři SKK Jičín vezou body z Brna

2. 3. 2016 | Muži A | 17. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala nekompletním sedmnáctým kolem. Kuželkáře SKK Jičín čekala cesta na kuželnu posledního celku tabulky Moravskou Slávii Brno. V podzimní části Moravská Slávia s notnou dávkou štěstěny vybojovala v Jičíně svůj jediný letošní bod za remízu 4:4. Jičín samozřejmě nechtěl další ztrátu připustit a cítil šanci odpoutat se z předposlední příčky tabulky. Situaci jičínským ale výrazně zkomplikoval pracovní úraz Josefa Vejvary, hráče základní sestavy, který vyřadí z bojů s největší pravděpodobností nejen pro toto utkání, ale i ty následující.

V základní sestavě jej tak nahradil Roman Bureš a nutno říci, že jako žolík se opět osvědčil. Výraznou měrou udal směr zápasu, když v úvodním duelu dokázal ve velkém dramatu s Pavlem Antošem vybojovat bod pro Jičín těsným poměrem 2,5:1,5 bodu 554-552. Rozhodující půl bod na závěrečné dráze, kde se soupeři rozešli smírně 132-132. Na vedlejších drahách potvrdil výbornou aktuální formu, díky které se kvalifikoval i do finálového turnaje Mistrovství České Republiky, Jiří Drábek. Miroslavu Milanovi nedal šanci ani na jedné dráze a výhru 4:0 korunoval i překonáním magické hranice šesti set bodů 601-536! Jičín se tak ujal vedení 2:0 o 67 kuželek! V prostřední části to v obou duelech byla bitva do posledních hodů! Lukáš Vik přes mohutný finiš na poslední dráze již manko na Karla Ustohala nedohnal 551-560, ale Pavel Kann důležitý třetí bod nakonec vyválčil. Úspěšně zvládl závěrečnou třicítku, těsným rozdílem 139-137 a tím rozhodl o svém vítězství 3:1 na dráhy. Nemuselo jej tak mrzet, že na poražené kuželky na Ondru Němce jeden kolek ztratil.

Do koncovky jde za Jičín Jaroslav Soukup a hlavně Jan Bína – nejlepší hráč týmu. V táboře Jičína tak panuje optimizmus. Bohužel v polovině závěrečných soubojů se již vkrádá nervozita, neboť dotahováci Jičína nedokázali vybojovat ani jednu ze čtyř dílčích drah a prohospodařili 29 kužele z náskoku 57 bodů. Jardovi Soukupovi se bohužel venku letos vůbec nedaří a prohrává vysoko 524-582. Naštěstí Honza Bína ukazuje svou bojovnost. Nenechá se rozhodit na jeho poměry pouze průměrnou úvodní šedesátkou 290 a stavem 0:2. V té druhé předvádí skvělou hru 164 a 166 poražených kuželek mu nakonec pomáhají až k nejlepšímu výkonu utkání a parádním 620 shozeným kuželkám. Jičín tak získává cenné body za výhru 6:2 o 77 kuželek a odpoutává se z předposlední příčky tabulky.

V dalším posunu vzhůru se mu však v sobotu 5.3. od 14 hodin postaví druhý tým tabulky a tudíž horký medailový aspirant Sokol Luhačovice. Hraje se na jičínské kuželně V lipách od 14h.