Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín slaví návrat mezi elitu!

8. 3. 2016 | Ženy A | 18. kolo |

Druhá nejvyšší kuželkářská soutěž žen pokračovala zápasy 18.kola. Sváteční atmosféru mělo pro příznivce jičínských kuželek, neboť los svedl k oddílovému derby oba celky SKK. Hlediště i klubovna kuželny byla krásně zaplněná a kdo přišel nelitoval, neboť k vidění byly výkony jednoznačně na úrovni nejvyšší soutěže. Překvapivě však v úvodní polovině zápasu udával tón A tým!

Zasloužila se o to především Marie Říhová, která hraje poslední týdny ve výborné formě. Druhým nejlepším výkonem tohoto kola 585 poražených kuželek získala první bod pro áčko, a také slušný náskok v poražených kuželkách proti Evě Kammelové 522. Za favorita bodovala Monika Hercíková, která si poradila 567-546 s Danou Vikovou.

V prostřední části favorit vystupňoval tempo a skvělou hru Nikoly Portášové 574, které jde forma evidentně nahoru i Michaely Kučerové 580 nakonec dokázal otočit vývoj na svou stranu. Martina Danišová 551 i Jana Abrahámová 545 na straně B týmu zdatně vzdorovaly a tak rozdíl mezi oběma celky byl stále minimální. Favorit však pokračoval ve vynikajících výkonech i v koncovce.

Petra Abelová porazila Martinu Pluhařovou 569-508. V nejkvalitnějším duelu utkání, který nadchl všechny přítomné, poté vyburcovala nestárnoucí Marie Kolářová 579, Nelu Pristandovou k nejlepšímu výkonu kola 591 bodů! Jičín B si tak nakonec připisuje svou šestnáctou výhru v řadě, když v oboustranně vynikajícím utkání, vítězí 7:1 díky 3403 poraženým kuželkám. Jičín A dokázal pokořit o 14 kuželek hranici 3300 shozených kuželek, tedy rovněž skvělý výkon, navíc sezónní maximum týmu.

A když dorazila skvělá zpráva z Kutné Hory, která překvapivě zdolala SK Žižkov Praha 5:3, mohly vypuknout oslavy postupu do nejvyšší soutěže. Ano je rozhodnuto už 4 kola před koncem, postoupit nemůže jiné než „jičínské“ družstvo! Vzhledem k tomu, že B má náskok nad A 7 bodů a je jediným družstvem, které dosud neztratilo ani bod je celkem jisté, které družstvo postoupí do nejvyšší soutěže.