Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dvě kuželky dělily Jičín od remízy s druhými Luhačovicemi

8. 3. 2016 | Muži A | 18. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala zápasy 18. kola. Do Jičína přijel aktuálně druhý tým tabulky TJ Sokol Luhačovice, který chtěl udělat další krok k zisku tříbených medailí.

Síla soupeře byla veliká. Rostislav Gorecký jednoznačně vévodí pořadí jednotlivců dle průměru s impozantním průměrem více jak 614 shozených kuželek na utkání. Trio Gorecký, Markus a Polách pak figuruje v nejlepší šestici ligy dle zisku bodů. Polách 596 s Markusem 603 se také postarali o výborný úvod hostí. Bohužel Jirka Drábek 562 i Pavel Kaan 538 zůstali za svými možnostmi a hosté se tak dostali do výrazného vedení o 99 kuželek.

V prostřední části však bylo vše obráceně. Tradičně skvěle hrál Jan Bína, který dosáhl vůbec nejlepšího výkonu zápasu 623 a slušně si vedl i Roman Bureš 570. Naopak hosté se dostali do těžkého útlumu a po 60 prohospodařili celý svůj náskok. Přesně v polovině zápasu se Jičín dostal do vedení o 6 kuželek! Luhačovice reagovali dvojnásobným střídáním! A bohužel z pohledu domácích jim tento tah skvěle vyšel. Jičín sice vyrovnal na 2:2, ale před koncovkou se hosté opět dostali do těsného vedení o 26 kuželek.

Domácí duo tak bylo pod tlakem, vědělo že musí stahovat. To se možná odrazilo v rozpačité úvodní dráze ze strany jak Lukáše Vika, tak Jaroslava Soukupa. Rozdíl po ní narostl na již hrozivých 65 kuželek. V ten moment již neměli domácí co ztratit, občas zariskovali a rázem se začalo dařit. Jičín opět stahuje náskok hostí, ti však hrají velmi dobře. Postupně se daří snížit rozdíl na 53, poté 44 kuželek a na poslední dráze přichází závěrečný nápor. Lukáš Vik v závěrečné dorážce (63!) otáčí na svou stranu duel s nejlepším hráčem ligy Rostislavem Goreckým 600-591 a získává třetí bod Jičína. K vyrovnání má blízko Soukup, která je v závěrečné dorážce také lepší jak Mrlík, ale nakonec o 2 kuželky dráhu prohrává a tím i celý souboj při zisku drah 2:2 572-582. Luhačovice tak po tuhém boji i díky dvěma střídáním těsně uhájili cennou výhru 5:3 a Jičín si připisuje bohužel již několikátou těsnou domácí porážku.

Doufejme, že si borci SKK Jičín smůlu již vybrali, když k tomu připočteme úraz Josefa Vejvary, který týmu chyběl a ještě bude, neměli jí letos zrovna málo. Štěstěně a výhře musí jít naproti hlavně příští sobotu v Náchodě, kde se od 15h postaví v klíčové záchranářské bitvě proti týmu Červeného Kostelce.