Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářům SKK Jičín přes dvě šestistovky ve Vrchlabí zazpíval kanár

4. 4. 2016 | Muži A | 21. kolo |

Nejvyšší kuželkářská soutěž mužů pokračovala předposledním dějstvím. O zisku titulu padlo rozhodnutí již v minulém kole. Po předposlední kole je jasné, že na stříbro dosáhnou hráči Sokola Luhačovice. O třetím místě se rozhodně až v posledním kole v Praze, kde Slavoj Praha, který je na čtvrtém místě hostí třetího v pořadí SKK Vrchlabí. Slavoj Praha potřebuje vyhrát 6:2, aby se posunul na bronzový post. Šestka kandidátů pro Interligu je po tomto kole jasná. Klokani již v posledním kole na šestou příčku nemohou dosáhnout.

Krutý výsledek 0:8 si odvážejí z prestižního východočeského derby ve Vrchlabí kuželkáři SKK Jičín. Náskok vytvořil domácícm hned úvodním souboji proti Romanu Burešovi odchovanec SKK Jičín Jiří Vejvara 608-570. Bohužel na bod nedosáhl ani nejlepší hráč Jična Jan Bína, který se tentokráte musel zklonit před uměním zkušeného Vlado Žiška 595-616. V prostřední části Jičín o jednu kuželku snížil vedení domácích zásluhou do té doby nejlepšího výkonu utkání Josefa Vejvary 622-611. Bohužel na body Vejvara 1,5:2,5 domácímu Bartoníčkovi podlehl. Přestože ještě šedesát hodů před koncem byl rozdíl mezi objema celky hratelných šedesát kuželek ani v závěrečné rundě hosté bodovat nedokázali. Jirka Drábek dokázal sice rovněž pokořit o pět kuželek šestistovku, ale proti němu stál nejlepší hráč zápasu David Hobl 623. Pátou šestistovkou ze šesti náhozů završil krutý debakl Jičína 8:0 Michal Rolf 610.

Vrchlabí si tak vysokou výhrou zajistilo nejlepší umístění v historii oddílu a v posledním kole se na půdě Slavoje Praha pokusí uhájit senzační medailové postavení! Jičín se s prvoligovou sezónou rozloučí svátečním utkáním, kdy si pro zlaté medaile a pohár přijednou do Jičína mistři Ćeské Republiky SKK Rokycany!