Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín vítězí 5:3 nad Č.Kostelcem a přiblížili se záchraně nejvyšší soutěže!

3. 4. 2017 | Muži A | 21. kolo | J. Kapucián

Předposledním jednadvacátým kolem pokračovala 1.kuželkářská liga mužů. Boj o zisk titulu graduje. O tom, kdo jako druhý sestoupí do druhé ligy rozhodně rovněž poslední kolo. SKK Jičín si hodně vylepšil pozici výhrou 5:3 nad posledním v tabulce TJ Červený Kostelec. Moravská Slávie Brno dlouho držela v utkání ve Valašském Meziříčí naději na vítězství, domácí hráči se dotáhli na zisk obou bodů až v závěru utkání a zvítězili 5:3 o jedenáct kuželek. Poslední utkání hraje Jičín doma proti TJ Valašskému Meziříčí a Moravská Slávie Brno hostí Lokomotivu České Velenice.

To nejpodstatnější v boji o cenné kovy se událo o tomto víkendu v Českých Velenicích. V sobotu hostili domácí hráči vedoucí celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou a po velké bitvě zvítězili 5:3 o dvě kuželky. Druhá v tabulce TJ Třebíč doma přehrála Hvězdu Trnovany 6:2 a přiblížila se po sobotě na rozdíl jediného bodu na vedoucí celek. Třebíč pak v sobotu dohrávala odložené utkání 15. kola rovněž v Českých Velenicích a v případě vítězství se mohla posunout do čela tabulky. Nestalo se. Domácí hráči opět těsně zvítězili 5:3 tentokrát o tři kuželky. O zisku titulu se tak bude rozhodovat až posledním kole. Lepší výchozí pozice mají hráči Lokomotivy Česká Třebová, která je v tabulce první s náskokem jednoho bodu a poslední zápas hraje doma s SKK Hořicemi. Třebíč zajíždí ke svému poslednímu utkání do Rosic.

Jičínu se na náchodské kuželně vydařil úvod zápasu. Jičínští nasadili Pavla Loudu, kterému se zde tradičně daří a Jiřího Drábka, který má aktuálně nejlepší formu ze sedmičky hráčů A týmu SKK Jičín. Pavel Louda vyrovnaným výkonem, když se na všech drahách vešel do rozdílu pouhých 14. kuželek v rozmezí od 142 do 156 bodů, získal pro svůj tým první cenný bod po vysoké výhře 592-532 nad Novákem. Jirka Drábek pak vlétl do zápasu skvělou třicítkou, během níž shodil parádních 163 kuželek. Poté přidal 147, 141 a 154 což znamenalo nejlepší výkon celého zápasu a jeho jedinou šestistovku! Výhra 605-565 znamenal vedení SKK Jičín 2:0 a nečekaně vysokým rozdílem sta kuželek!

V prostřední části navíc přidal třetí bod Josef Vejvara, který díky výrazně lepší závěrečné dráze udolal Petra Vaňka 557-539. Domácí však nesložili zbraně. Jan Horn výhrou 594-546 na Janem Ringelem vykřesal Kostelci naději na bodový zisk, když snížil na 1:3 a manko Červeného Kostelce na 70 kuželek. Domácím se vydařil i úvod závěrečné části, kde jak Dalibor Chráska, tak Ondřej Mrkos získávají úvodní dráhy a snižují rozdíl mezi oběma celky na 45 kuželek. Jenže během další třicítky vypadávají z tempa a Lukáš Vik s Jaroslavem Soukupem navyšují náskok zpět na více než komfortních 92 kuželek. Rozhodnuto ale stále není. Závěrečná dorážka vychází domácí dvojici skvěle a nečekaně ještě jičínské duo trápí. Na zvrat to však nestačí. Lukáš Vik 551-562 a Jaroslav Soukup 531-567 přes prohry ve svých duelech uhájili o 23 kuželek náskok Jičína. Po výhře 5:3 se tak jičínští před závěrečným kolem odlepují, i díky prohře MS Brno, ze sestupové jedenácté pozice a v posledním utkání sezóny budou mít před vlastními příznivci záchranu nejvyšší soutěže ve svých rukou. K prvoligové definitivě i pro příští rok jim bude v sobotu 8.4. od 14 hodin proti Val.Meziříčí stačit i bod za případnou remízu.